13 Λάθη που κάνουν όσοι ξεκινούν να ράβουν

ladu-Sewing

Το να μάθεις να ράβεις ρούχα είναι μια διαδικασία δημιουργική, διασκεδαστική με ενδιαφέροντα στοιχεία.

Πολλές φορές όμως αν δεν προσέξουμε, μπορεί να εκνευριστούμε, να καταστρέψουμε το ρούχο και να απογοητευτούμε. Διάβασε λοιπόν το άρθρο που ακολουθεί και ετοιμάσου!

  1. Ξεκινάς να ράβεις πολλά ρούχα ταυτόχρονα.. και τελικά δεν τελειώνεις κανένα!
  2. Αγοράζεις μια ακριβή επαγγελματική ραπτομηχανή με πολλές δυνατότητες… που ποτέ δεν χρησιμοποιείς, αλλά ούτε και θυμάσαι πώς ρυθμίζεται για να κάνει αυτές τις πολυπλοκότητες.
  3.  Παίρνεις μέτρα για το σώμα σου, με λάθος τρόπο
  4. Αγοράζεις πολλά και ακριβά υφάσματα πριν καν ράψεις το πρώτο σου ρούχο! Μην αγοράζεις ύφασμα πριν αποφασίσεις τι θα ράψεις. Υπάρχει ο κίνδυνος να πάρεις λιγότερο ή περισσότερο ύφασμα και να μη σου φτάσει ή να το αχρηστεύσες
  5. Ξεκινάς με σκοπό να ράψεις κάτι πολύπλοκο. Στην πορεία βρίσκεις εμπόδια που απαιτούν τεχνικές ικανότητες που δεν  διαθέτεις, απογοητεύεσαι, αποθαρρύνεσαι και σε πολλές περιπτώσεις τα παρατάς. Καλύτερα ξεκίνα από κάτι απλό και εφάρμοσε τις τεχνικες που ξέρεις.
  6. Χρησιμοποιείς με λάθος τρόπο τα εργαλεία. Συχνό λάθος είναι να χρησιμοποιείς το ψαλίδι για τα υφάσματα για να κόψεις χαρτί. Με αυτό τον τρόπο αχρηστεύεται το ψαλίδι. 
  7. Ξεκινάς χωρίς να ξερεις τι σημαίνουν τα σημάδια στο πατρόν. Μάθε πρώτα τι σημαίνουν τα σύμβολα και ακολούθησε τις οδηγίες
  8. Αγνοείς τις οδηγίες του πατρόν για το κατάλληλο ύφασμα. Κάθε πατρόν δεν έχει την ίδια εφαρμογή σε όλα τα υφάσματα. Εξαρτάται από τη σύνθεση, την ελαστικότητα κτλ.
  9. Αγνοείς τη διαδικασία προετοιμασίας του υφάσματος. Μερικά πρέπει πρώτα να πλυθούν ή να περάσουν από στεγνό καθάρισμα γιατί μπορεί να μαζέψουν. Για φαντάσου να ραψεις το αγαπημένο σου ρούχο και να μαζέψει 3 νούμερα?
  10. Αναλαμβάνεις να ράψεις για άλλους ενώ μαθαίνεις τα βασικά ακόμη. Με το που έμαθαν οι φίλες σου ότι μαθαίνεις να ράβεις σου ζητούν “απλά” πράγματα χωρίς να κατανοούν τις δυσκολίες που περιλαμβάνουν.
  11. Επιλέγεις το πιο “σύντομο” δρόμο παρακάμπτοντας τις διαδικασίες για να γλυτώσεις χρόνο και καταλήγεις να ξηλώνεις και να αφιερώνεις τον διπλάσιο!
  12. Δεν κανεις ούτε 5′ διάλειμμα. Πολλές φορές όταν σκοντάφτεις σε μερικά σημεία, καλό είναι να κάνεις ένα διάλειμμα και να επιστρέψεις με πιο καθαρό μυαλό
  13. Απογοητεύεσαι και τα παρατάς. Το να κάνεις λάθος στο ράψιμο, είναι μέρος της διαδικασίας μάθησης. Αγάπησε τα λάθη σου και γέλα με αυτά. Θα σε διδάξουν τι να αποφύγεις την επόμενη φορά. 

Ξεκίνα με καλή διάθεση και κέφι.

Καλή επιτυχία!