Θέλεις προαγωγή στη δουλειά? Ξεκίνα το πλέξιμο!

pleximo-gia-proagogi

Φαίνεται υπερβολικός ο τίτλος; Κι όμως βασίζεται σε μελέτη του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Σαν Φραντζίσκο και διαπιστώθηκε ότι η ενασχόληση με ένα δημιουργικό χόμπυ, όπως το πλέξιμο, αυξάνει την παραγωγικότητα στην εργασία.

Όποιος θέλει λοιπόν να είναι πιο ανταγωνιστικός στη δουλειά του, δεν έχει παρά ν΄αρχίσει το πλέξιμο, τα σπορ, το μαγείρεμα.

“Ανακαλύψαμε ότι γενικώς όσο περισσότερο ασχολείται κάποιος με ένα δημιουργικό χόμπυ, τόσο περισσότερο παραγωγικός είναι” δηλώνει σε σχετική συνέντευξη ο Kevin Eschelman υπεύθυνος για τη μελέτη καθηγητής.

Η μελέτη περιλάμβανε δύο γκρουπ με διαφορετικές ερωτήσεις:

Το πρώτο γκρουπ που περιλάμβανε 350 εργαζόμενους σε διάφορες θέσεις, ρωτήθηκε πόσες φορές τη βδομάδα ασχολούνται με κάποιο χόμπυ και να αξιολογήσουν την απόδοσή τους στην εργασία τους.

Το δεύτερο γκρουπ αποτελούνταν από 90 εν ενεργεία Διοικητές στρατού οι οποίοι εξετάστηκαν ως προς τα χόμπυ τους και ζητήθηκε από συνεργάτες και υφισταμένους τους να τους αξιολογήσουν.

Συνυπολογίζοντας και άλλου παράγοντες όπως προσωπικότητα, σπουδές, εμπειρία τα αποτελέσματα των ερευνών και των 2 γκρουπ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ενασχόληση των συμμετεχόντων με κάποια δημιουργική απασχόληση όχι μόνο τους βοηθούσε να χαλαρώσουν από τις πιέσεις και τις απαιτήσεις της δουλειάς, αλλά τους έκανε και πιο ικανούς στην επίλυση προβλημάτων και πιο πρόθυμους να βοηθήσουν συναδέλφους στη δουλειά.

Αν και δεν είναι ξεκάθαρο τι είναι τελικά αυτό που συμβαλλει τελικά στην αύξηση της παραγωγικότητας όταν έχει κάποιος ένα χόμπυ, ο καθηγητής Eschelman επισημαίνει: “Το δημιουργικό χόμπυ σου δίνει την ευκαιρία ν’ ανακαλύψεις μία νέα πλευρά του εαυτού σου, ένα νέο σου ταλέντο κι αυτό σου δίνει αυτοπεποίθηση και θάρρος να αναλάβεις περισσότερες πρωτοβουλίες”